Boekenbingo 5/60: Het spookt in dit huis

Het spookt in dit huis.

Auteur en illustrator: Oliver Jeffers

Uitgever: De Fontein

Welkom in mijn huis, kom maar binnen!

Via de grote deur kom je meteen binnen in dit huis. Het is binnen best wel een beetje donker, maar je wordt meteen vrolijk van het kleurrijke meisje dat in dit huis woont en dat je meeneemt door het hele huis. Het huis ziet er binnen ook heel statig en mooi uit, maar toch is er wat vreemds aan de gang… Het meisje heeft het vermoeden dat het spookt in het huis, maar ze ziet ze nog niet. Kan jij de spoken zien? 

Dit boek vond ik zo leuk om te lezen. De teksten zijn eenvoudig geschreven, maar in combinatie met de spannende context van het huis en de spookbladeren wordt de spanning doorgegeven aan de lezers van dit boek. Het is zo mooi om te ervaren hoe kinderen meteen die spanning voelen van ‘oooh er zit een spook in het huis’, maar tegelijk toch de zekerheid dat ze zelf wel weten waar de spoken te vinden zijn. Kortom, ook dit boek zorgt voor een heus voorleesfeest!

Onze conclusie: dit boek is wel 5 sterren waard, wat een spokig feestje is het om dit boek samen te kunnen lezen. 

Te verkrijgen via o.a. Bol.com

Liefs, Ann en Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: