Boekenbingo 6/60: Veertien wolven

Veertien wolven

Auteur: Catherine Barr

Illustraties: Jenni Desmond

Uitgever: Lemniscaat

In één woord PRACHTIG getekend. Of beter gezegd, prachtig geschilderd en getekend, aangezien het een combinatie is van aquarel en tekenen. Vooral één plaat waar de wolf je recht aankijkt, kippenvel kreeg ik ervan. Of hoe ze de zin “ze schudden een regenboog van druppels van zich af op de oever” hebben uitgebeeld, het is zo prachtig geïllustreerd.

Het verhaal is een weergave van de terugkomst van de wolven in het Yellowstone park. De uitdagingen die zij tegenkomen, de natuurlijke daginvulling van een wolf, de noodzaak tot eten en hoe alle dieren en de rest van de natuur elkaar nodig heeft.

Het verhaal is meer educatief dan echt een verhaal. Als hier foto’s bij waren geplaatst van alle momenten van de terugkeer van de wolven dan had het geen leesboek geweest maar een theorieboek. Maar dit maakt het boek niet minder leesbaar of interessant. Ondertussen leer je bij alle dieren de soortnaam en leer je over de gewoontes van de dieren individueel, in een groep en in interactie met elkaar.

Het lettertype is regelmatig heel klein. Zelf vind ik dat niet erg prettig lezen of als je wilt voorlezen. Maar het kleine lettertype geeft wel ruimte voor prachtige grote illustraties. Iedere pagina is een kunstwerk dat je zo aan de muur kan hangen.

Voor ons is het niet een boek om echt voor te lezen ondersteund met gebaren. Maar voor educatief voorlezen aan kinderen over de natuur, de hiërarchie en samenwerking in het dierenrijk en natuurlijk de wolven, is dit boek perfect. Voor zowel kinderen als volwassenen een boek om je te wanen in een echt bos tussen de dieren.

Onze conclusie: 4 sterren voor de prachtige illustraties.

Ook te verkrijgen via o.a. Bol.com

Liefs, Kelly en Ann

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: