Professionals

Op deze pagina kunt u alle omschrijvingen lezen van ons aanbod voor professionals.

Heeft u interesse, wilt u een combinatie van cursussen of heeft u vragen, neem vooral contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Kennismakingsworkshop professionals

Een kennismakingscursus Baby- en kindergebaren voor professionals bestaat uit één korte bijeenkomst van ongeveer een uur. Je leert een aantal gebaren en krijgt een korte uitleg over de basis van het Baby- en kindergebarenprogramma van Gebarenstem en hoe deze methode kan toegepast worden binnen de organisatie.

Kosten

De kosten voor deze kennismakingscursus zijn €15 per persoon. Wilt u de cursus incompany aanbieden, neem dan contact met ons op voor de kosten.

Implementatie kinderopvang

Gebarenstem heeft speciaal voor de kinderopvang (0-4 jaar) een Baby- en kindergebaren methode ontwikkeld. Dit programma is vanuit de praktijk samengesteld en is effectief gebleken in het verhogen van de pedagogische kwaliteit op de groep.

Met een Gebarenstemmethode voor de kinderopvang krijgt het kinderdagverblijf een training in 2 delen, minimaal twee coachingsmomenten en een evaluatiebezoek om ervoor te zorgen dat baby- en kindergebaren volledig in het beleid en de werkwijze van het kinderdagverblijf geïntegreerd is. 

Om het implementeren van de methode in goede banen te leiden volgen we vier stappen:

Stap 1 – Telefoongesprek
Een telefoongesprek van circa een half uur om inzicht te krijgen in hoe de Gebarenstemmethode voor kinderopvang gebruikt kan worden binnen uw kinderdagverblijf.

Stap 2 – Cursus
Tijdens de cursus leren de medewerkers 50 gebaren en krijgen ze daarnaast veel praktische tips en voorbeelden over het toepassen van baby- en kindergebaren in de babygroep, dreumesgroep, peutergroep en verticale groep. Aan de orde komt hoe de Gebarenstemmethode voor kinderopvang een waardevolle aanvulling is op de specifieke pedagogische visie en het pedagogisch beleid van het kinderdagverblijf. We laten zien hoe de methode vanzelfsprekend in de bestaande manier van omgaan en communiceren met kinderen wordt opgenomen. Bovendien bespreken we op welke manier de Gebarenstemmethode voor kinderopvang gebruikt kan worden in combinatie met een VVE programma. De cursus wordt in 2 delen aangeboden, duurt circa twee en een half uur per keer en wordt op locatie gegeven. Bij deze cursus is voor elke deelnemer het gebarenwoordenboekje ‘Babygebaren, de eerste woordjes’ inbegrepen.

Stap 3 – Coaching in de groep(en)
Na een aantal weken brengen wij opnieuw een bezoek aan het kinderdagverblijf om vragen te beantwoorden en om te kijken hoe de toepassing van de Gebarenstemmethode voor kinderopvang tijdens het werk verloopt. We zullen kijken naar de gebaren interactie tussen pedagogisch medewerkers en kinderen en de medewerkers individueel coachen in de verbetering daarvan.
Wanneer er medewerkers van verschillende locaties bij de workshop aanwezig zijn, dan worden al deze locaties apart bezocht voor de coaching.

Stap 4 – Evaluatiebezoek voor certificering
Zodra het kinderdagverblijf zelf aangeeft de Gebarenstemmethode voor kinderopvang voldoende te hebben geïmplementeerd, maken we een afspraak voor een evaluatiebezoek ten behoeve van de certificering. Bij meerdere locaties wordt elke locatie apart bezocht voor de evaluatie. Wanneer tijdens dit evaluatiebezoek blijkt dat het gebruiken van gebaren een vanzelfsprekende toevoeging is in de communicatie met de kinderen zal het kinderdagverblijf een Gebarenstem certificaat ontvangen en het kinderdagverblijf zal bovendien op onze website en in onze nieuwsbrief vermeld worden. Zo kunnen ouders die thuis baby- en kindergebaren gebruiken ook een kinderdagverblijf kiezen dat met baby- en kindergebaren werkt.

Samenvattend

  • een telefoongesprek van circa een half uur met de leiding van het kinderdagverblijf
  • een cursus van 2 x 2 en een half uur
  • een coaching bezoek (minimaal 2 twee keer)
  • een evaluatiebezoek ten behoeve van de certificering
  • een Gebarenstem certificaat

De maximale groepsgrootte van een cursus Gebarenstemmethode voor de kinderopvang is 15 mensen. Wanneer de groep groter is, neem dan contact met ons op dan kunnen wij een aangepaste indeling maken. 

Kosten

Neem contact met ons op voor een offerte op maat.

(*bovenstaande informatie komt van gebarenstem.nl – samenwerkingspartner)

Ouderavond

We verzorgen een workshop voor de ouderavond bij een organisatie die werkzaam zijn met jonge kinderen, bijvoorbeeld kinderopvang of gastouder. Dit kan een kennismakingscursus rond baby- en kindergebaren zijn of, in overleg, een themaworkshop ter verdieping of opvolging van een kennismakingscursus. Dit kan aan te bevelen zijn wanneer de organisatie een implementatie baby- en kindergebaren volgt, maar ook zonder implementatie is dit een interessante en informatieve avond voor ouders en andere belanghebbenden. Deze workshop duurt ongeveer anderhalf uur en wordt op de locatie aangeboden (in overleg is er ook een digitale variant mogelijk).

Kosten

Neem contact met ons op over de kosten. Dit is afhankelijk van de wensen.

Studiedag

We bieden workshops aan voor studiedagen of themadagen bij organisaties die werken met jonge kinderen, bijvoorbeeld kinderopvang of gastouder. Deze workshop wordt op de locatie zelf aangeboden (digitale versie is een ook een optie) en we voorzien zelf de benodigde materialen. Tijdens deze workshop komt de basis van de baby- en kindergebarenmethode van Gebarenstem aan bod en gaan we praktisch aan de slag met onder andere het oefenen van enkele gebaren. Er is uiteraard ruimte voor het stellen van vragen en het geven van adviezen over hoe deze methode concreet toe te passen is op de locatie.

Kosten

Neem contact met ons op over de kosten. Dit is afhankelijk van de wensen.

Materiaal kan geleverd worden op de studiedag tegen gereduceerd tarief.

Themaworkshop

De nadruk bij een themaworkshop is gericht op het leren van nieuwe gebaren rondom een bepaald thema, bijvoorbeeld het thema verjaardag of vakantie. Deze workshop is geschikt voor ouders en verzorgers met of zonder ervaring van het toepassen van de baby- en kindergebarenmethode. Neem een kijkje bij de kalender om het thema van de maand te bekijken.

Wil je de workshop in een andere setting laten doorgaan of zou je liever een ander thema willen volgen? Neem dan contact met ons op om een passende oplossing te vinden.

Kosten

Neem contact met ons op over de kosten. Dit is afhankelijk van de wensen.

Wil je nog meer weten, neem contact met ons op!

Utrecht en omgeving

Andere locaties in overleg

gebaarenervaar@gmail.com

© 2023 Gebaar & Ervaar · Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: