Ouder en kind

Op deze pagina kunt u alle omschrijvingen lezen van ons aanbod voor ouders of samen met uw kind.

Heeft u interesse, wilt u een combinatie van cursussen of heeft u vragen, neem vooral contact met ons op. Wij denken graag met u mee.

Aanbod komende periode

Kennismakingsworkshop online

  • zondag 21 augustus 14.30 uur
  • Woensdag 28 september 20.00 uur
  • Donderdag 20 oktober 20.00 uur
  • Dinsdag 22 november 20.00 uur

Oudercursus online 3-delig

  • 12 oktober / 16 november / 14 december start om 20.00 uur

Oudercursus en Kennismakingsworkshop live – locatie met Liefde Utrecht – Kanaalweg 86 Utrecht:

Oudercursus:
11 december / 15 januari 2023 / 12 februari 2023 start om 14u30

Privé cursus online of aan huis

  • Dag en tijdstip in overleg

Kinderopvang/gastouder workshops of implementatietraject baby- en kindergebaren

  • Dag en tijdstip in overleg

Heb je interesse, schrijf je dan via onderstaand formulier in!

We vragen om uw telefoonnummer omdat wij gemerkt hebben dat onze mail soms in de spam terecht komt, we komen natuurlijk graag met u in contact over uw aanmelding.

Of stuur ons een e-mail: gebaarenervaar@gmail.com.

Kennismakingsworkshop

Een kennismakingscursus Baby- en kindergebaren bestaat uit één korte bijeenkomst van ongeveer een uurtje. Je leert een aantal gebaren en krijgt een korte uitleg over de basis van het Baby- en kindergebarenprogramma van Gebarenstem.

Kosten

De kosten voor deze kennismakingscursus zijn €15 per persoon en €20 per ouderpaar. Besluit je om je vervolgens in te schrijven in een oudercursus bij ons, dan krijg je een leuk extraatje. Laat je verrassen!

Oudercursus

De oudercursus Baby- en kindergebaren bestaat uit drie bijeenkomsten waarin we ons steeds een stapje verder verdiepen in de Baby- en kindergebarenmethode van Gebarenstem. Na de basis van de Baby- en kindergebarenmethode die in de eerste bijeenkomst aan bod komt, kun je in de tweede en derde bijeenkomst ervaringen delen met de andere ouders, nieuwe gebaren aanleren en praktische tips krijgen om nog meer met de gebaren aan de slag te gaan in de in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld tijdens activiteiten met je kindje of tijdens het voorlezen.

Duur

De eerste bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur, de tweede en derde bijeenkomst duren ongeveer 1,5 uur.

Kosten

De prijs voor deze cursus is €125 per 2 volwassenen uit dezelfde familie. Iedere extra persoon bij hetzelfde kind is €60. Dit is de prijs voor de 3 cursusmomenten samen op locatie van ons. Bij een oudercursus aan huis bij een deelnemer vragen wij €110 + reiskostenvergoeding. Verder ontvangen jullie tijdens de eerste bijeenkomst het boekje ‘Babygebaren, de eerste woordjes’.

Heb je recent een kennismakingsworkshop gevolgd bij ons? Dan ontvang je een kortingscode bij de inschrijving voor de oudercursus. Je bent welkom om je kind mee te nemen naar de bijeenkomsten, maar liefst alleen wanneer hij / zij nog niet al te mobiel is. Op die manier kunnen we onze handen goed uit de mouwen steken om met de gebaren aan de slag te gaan. Aanwezigheid van je baby is overigens niet noodzakelijk voor de cursus. Idealiter komen beide ouders naar de cursus. Als dit niet lukt, kan iemand die regelmatig oppast bij het gezin, of bijvoorbeeld een opa, oma, tante, oom, oppas,.. die het leuk vindt om ook met Baby- en kindergebaren te gaan werken, meekomen in plaats van een ouder.

Voorlezen met gebaren

Duik samen met je kindje in een verhaal dat wordt voorgelezen ondersteund met gebaren! Op deze manier kan je in contact komen met de Baby- en kindergebarenmethode van Gebarenstem en geniet je samen met je kindje van het verhaal.

Wil je zelf meer gebaren leren die passend zijn bij een boek? Dat kan. We geven ook workshops waarbij je als ouder de gebaren bij een specifiek boek kan leren. Heb je een favoriet boek waar je graag de gebaren van leert, laat het ons weten!

Gebarenpret

In deze ouder- en kindworkshop gaan we op spelenderwijs aan de slag met gebaren. We spelen een spel, we lezen een boek en we zingen liedjes. Zo ontdekken we samen nieuwe gebaren en hoe deze gebruikt kunnen worden gedurende de dag. Deze workshop is opgebouwd rond een bepaald thema. Neem een kijkje bij het actuele aanbod om te kijken welk thema aan bod komt. Deze workshop is geschikt voor iedereen die al ervaring heeft met baby- en kindergebaren maar ook mensen zonder ervaring met baby- en kindergebaren is dit een gezellige en laagdrempelige manier om samen met je kind met gebaren in contact te komen.

Mis je een bepaald thema of wil je de gebarenpret workshop in een andere setting laten doorgaan, bijvoorbeeld op een verjaardagsfeestje of met een vriendengroep? Neem dan contact met ons op om de opties te bespreken.

Babyshower

Als verrassing voor de zwangere leveren wij ook workshops voor een babyshower. Hoe dit er precies uit gaat zien is aan de organisatie. We kunnen een gehele cursus geven, een kennismakingsworkshop, in combinatie met leuke spellen. Bijvoorbeeld het spel Hints met ondertussen het leren van de officiële gebaren. In overleg komen we tot een leuke invulling voor het leren van enkele baby- en kindergebaren.

Kosten

De kosten zijn afhankelijk van de invulling en tijdsduur. Bij iedere babyshower krijgt de zwangere dame het boekje ‘Babygebaren, de eerste woordjes’. Daarnaast zit er een kortingscode voor het inschrijven van een oudercursus in het pakket. Willen jullie als groep een gehele cursus cadeau doen, dan hebben wij ook cadeaubonnen te koop.

Enthousiast geworden voor het leren van gebaren.

Wil je nog meer weten, neem contact met ons op!

Utrecht en omgeving

Andere locaties in overleg

© 2021 Gebaar & Ervaar · Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: