Ouder en kind

Op deze pagina vind je informatie over ons aanbod voor ouders of ouders samen met de kinderen.

Heb je interesse, wil je een combinatie van cursussen of heb je vragen, neem vooral contact met ons op. Wij denken graag met je mee.

Aanbod komende periode

Kennismakingsworkshop (online) €15 per persoon en €20 per ouderpaar.

  • Dag en tijdstip in overleg

Oudercursus (online) 3-delig €110,- per aanmelding (ouderpaar) + reiskosten indien eigen groepje op eigen locatie

  • Dag en tijdstip in overleg

Oudercursus en Kennismakingsworkshop live – locatie met Liefde Utrecht – Kanaalweg 86 Utrecht (€135 per 2 volwassenen uit dezelfde familie. Dit is inclusief locatiekosten).

18 maart 2023 / 15 april 2023 / 13 mei 2023 start om 14u30

Privé cursus online of aan huis €150 voor 2 ouders, elke extra persoon horende bij het kind €60,- + reiskosten)

  • Dag en tijdstip in overleg

Voorleespret

  • Dag en tijdstip in overleg

Kinderopvang/gastouder workshops,

kennismaking bij mamacafé

implementatietraject baby- en kindergebaren

  • Neem contact op voor de mogelijkheden.

Interesse?

Vul onderstaande formulier in. We vragen om een telefoonnummer omdat wij gemerkt hebben dat onze mail soms in de spam terecht komt. Dan hebben we altijd een mogelijkheid om te bellen.

Of stuur ons een e-mail: gebaarenervaar@gmail.com.

Kennismakingsworkshop

Een kennismakingscursus Baby- en kindergebaren bestaat uit één korte bijeenkomst van ongeveer een uurtje. Je leert een aantal gebaren en krijgt een korte uitleg over de basis van het Baby- en kindergebarenprogramma van Gebarenstem.

Kosten

De kosten voor deze kennismakingscursus zijn €15 per persoon en €20 per ouderpaar. Besluit je om je vervolgens in te schrijven in een oudercursus bij ons, dan krijg je een leuk extraatje. Laat je verrassen!

Oudercursus

De oudercursus Baby- en kindergebaren bestaat uit drie bijeenkomsten waarin we ons steeds een stapje verder verdiepen in de Baby- en kindergebarenmethode van Gebarenstem. Na de basis van de Baby- en kindergebarenmethode die in de eerste bijeenkomst aan bod komt, kun je in de tweede en derde bijeenkomst ervaringen delen met de andere ouders, nieuwe gebaren aanleren en praktische tips krijgen om nog meer met de gebaren aan de slag te gaan in de in het dagelijkse leven, bijvoorbeeld tijdens activiteiten met je kindje of tijdens het voorlezen.

Duur

De eerste bijeenkomst duurt ongeveer 2 uur, de tweede en derde bijeenkomst duren ongeveer 1,5 uur.

Kosten

De prijs voor deze cursus is €135 per 2 volwassenen uit dezelfde familie. Iedere extra persoon bij hetzelfde kind is €60. Dit is de prijs voor de 3 cursusmomenten samen op locatie van ons. Bij een oudercursus aan huis bij een deelnemer met een eigen groepje vragen wij €110 per aanmelding + reiskostenvergoeding. Verder ontvangen jullie tijdens de eerste bijeenkomst het boekje ‘Babygebaren, de eerste woordjes’.

Ook is een privécursus aan huis mogelijk voor een ouderpaar. Dit is €150 voor 2 avonden + reiskostenvergoeding. Elke extra persoon bij hetzelfde kind is €60.

Extra informatie

Heb je recent een kennismakingsworkshop gevolgd bij ons? Dan ontvang je een leuke verrassing bij de inschrijving voor de oudercursus.

Aanwezigheid van je kind is niet noodzakelijk voor de cursus. Je bent welkom om je kind mee te nemen naar de bijeenkomsten, maar liefst alleen wanneer hij / zij nog niet al te mobiel is. De eerste bijeenkomsten zijn deels theorie en deels gebaren leren. De laatste bijeenkomst plannen we altijd in overleg of de kinderen meekomen. We maken er altijd een leuke bijeenkomst van waar je direct kan zien hoe zingen, voorlezen en spelen ondersteund met gebaren allemaal.

Idealiter komen beide ouders naar de cursus. Als dit niet lukt, kan iemand die nauw betrokken is bij je kind meekomen in plaats van een ouder.

Voorlezen met gebaren

Duik samen met je kindje in een verhaal dat wordt voorgelezen ondersteund met gebaren! Op deze manier kan je in contact komen met de Baby- en kindergebarenmethode van Gebarenstem en geniet je samen met je kindje van het verhaal.

Wil je zelf meer gebaren leren die passend zijn bij een boek? Dat kan. We geven ook workshops waarbij je als ouder de gebaren bij een specifiek boek kan leren. Heb je een favoriet boek waar je graag de gebaren van leert, laat het ons weten!

Gebarenpret

In deze ouder- en kindworkshop gaan we op spelenderwijs aan de slag met gebaren. We spelen een spel, we lezen een boek en we zingen liedjes. Zo ontdekken we samen nieuwe gebaren en hoe deze gebruikt kunnen worden gedurende de dag. Deze workshop is opgebouwd rond een bepaald thema. Neem een kijkje bij het actuele aanbod om te kijken welk thema aan bod komt. Deze workshop is geschikt voor iedereen die al ervaring heeft met baby- en kindergebaren maar ook mensen zonder ervaring met baby- en kindergebaren is dit een gezellige en laagdrempelige manier om samen met je kind met gebaren in contact te komen.

Mis je een bepaald thema of wil je de gebarenpret workshop in een andere setting laten doorgaan, bijvoorbeeld op een verjaardagsfeestje of met een vriendengroep? Neem dan contact met ons op om de opties te bespreken.

Wil je nog meer weten, neem contact met ons op!

Utrecht en omgeving

Andere locaties in overleg

© 2023 Gebaar & Ervaar · Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: