Wie zijn wij?

Gebaar & Ervaar bestaat uit Ann en Kelly. We zijn beiden geschoold in de Gebarenstem methode baby- en kindergebaren via de docentenopleiding van Gebarenstem Nederland. En blijven ons ontwikkelen op vele manieren.

In Utrecht en de dorpen en steden in de omgeving bieden wij verschillende workshops, cursussen, gebarenpret, babyshower, voorlezen en nog veel meer aan.

Naast Gebaar & Ervaar, zijn wij werkzaam in verschillende werkvelden. Lees hieronder meer over ons beiden.

Kelly van Wijk-Bruul

Waarom gebaren?

Iedere persoon kan en wil communiceren, alleen gesproken taal is niet voor iedereen de beste manier. Ik vind het fijn om bij te dragen met handvatten zodat iedereen zich kan uiten en begrepen wordt. En gebaren zijn in vele situaties een fijne inzet. Hierin vind ik het belangrijk om de officiële gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal te gebruiken. Ik ben dankbaar dat ik deze taal heb geleerd en zo kan communiceren met mensen met een auditieve beperking, ouders tools kan geven in de communicatie met hun kind en andere kinderen en volwassenen ondersteunende communicatie middelen kan geven.

Werkervaring

Ik ben werkzaam als orthopedagoog bij een audiologisch centrum, waarbij ik samen met andere professionals onderzoek doe bij kinderen naar hun (taal)ontwikkeling. De afgelopen jaren ben ik als gedragswetenschapper werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg (o.a. met mensen met o.a. een auditieve beperking). Daarnaast heb ik met veel plezier gewerkt als persoonlijk begeleider op woongroepen met kinderen met een auditieve beperking en op de kinderopvang.

Hobby’s

Ik ben graag creatief bezig. Bedenk graag spelletjes, hou van fotograferen, dansen en spelletjes spelen.

Quote

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Ann Vanhauwermeiren

Waarom gebaren?

Al een aantal jaar ben ik werkzaam in de kinderopvang. Daar heb ik mogen ervaren wat voor positief effect baby- en kindergebaren heeft. Het is zo mooi om te zien hoe kinderen veel eerder kunnen vertellen en aangeven wat ze willen. Wat mij het meeste bij blijft is wat een rust baby- en kindergebaren brengt. Een kind is minder gefrustreerd omdat hij/zij zich niet kan uiten en de volwassene begrijpt het kind beter. Doordat ik zelf heb meegemaakt wat voor moois baby- en kindergebaren kunnen toevoegen aan de eerste jaren van een kind, ben ik nog enthousiaster geworden om deze methode zelf toe te passen en door te geven aan iedereen die met jonge kinderen in contact komt.

Werkervaring

Mijn werkervaring ligt vooral bij het jonge kind. Eerst was ik werkzaam als Coach 0 – 3 jarigen in een Integraal Kindcentrum en later als pedagogisch medewerker in de kinderopvang op een groep van 0 – 2 jarigen.

Hobby’s

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen of fietsen. Op een actieve manier de omgeving ontdekken en de natuur in gaan is iets waar ik erg van kan genieten. Maar evengoed kan ik genieten van een goed boek op de bank, met de katten op schoot en een kopje thee in de buurt. Verder hou ik ook van koken, nieuwe gerechtjes proberen en toetjes maken waar chocolade in zit verwerkt.

Quote

Niet iedere dag zal goed zijn, maar er zit wel iets goeds in iedere dag.

Utrecht en omgeving

Andere locaties in overleg

gebaarenervaar@gmail.com

© 2023 Gebaar & Ervaar · Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: