Wie zijn wij?

Gebaar & ervaar bestaat uit Suzanne, Ann en Kelly. In maart 2020 hebben wij onze krachten gebundeld in Utrecht en omgeving.

We zijn alle drie geschoold in de Gebarenstem methode baby- en kindergebaren via de docentenopleiding van Gebarenstem Nederland. We blijven ons ontwikkelen via onder andere het Gebarenstem netwerk.

In Utrecht en de dorpen en steden in de buurt zullen wij verschillende workshops, cursussen, gebarenpret, babyshower, voorlezen en nog veel meer gezamenlijk aanbieden.

Naast baby- en kindergebaren cursussen geven zijn wij alle drie werkzaam in verschillende werkvelden. Wil je meer weten over een ieder van ons? Lees dan vooral hieronder verder.

Kelly Bruul

Waarom gebaren?

Iedere persoon kan en wil communiceren, alleen gesproken taal is niet voor iedereen mogelijk. Ik vind het prachtig om bij te dragen met handvatten zodat iedereen zich kan uiten en begrepen wordt. En gebaren zijn in vele situaties een fijne inzet. Hierin vind ik het belangrijk om de officiële gebaren uit de Nederlandse Gebarentaal te gebruiken. Ik ben dankbaar dat ik deze taal heb geleerd en zo kan communiceren met mensen met een auditieve beperking, ouders tools kan geven in de communicatie met hun kind en andere kinderen en volwassenen ondersteunende communicatie middelen kan geven.

Werkervaring

Ik ben sinds kort werkzaam als orthopedagoog bij een audiologisch centrum, waarbij ik samen met vele disciplines onderzoek doe bij kinderen en hun taalontwikkeling. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest in de gehandicaptenzorg en dovenzorg als persoonlijk begeleider en gedragswetenschapper. Tijdens mijn studie heb ik ook met veel plezier gewerkt op de kinderopvang.

Hobby’s

Ik ben gek op creatief bezig zijn, spelletjes bedenken, fotograferen, dansen en spelletjes spelen.

Quote

Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd.

Ann Vanhauwermeiren

Waarom gebaren?

Al een aantal jaar ben ik werkzaam in de kinderopvang. Daar heb ik mogen ervaren wat voor positief effect baby- en kindergebaren heeft. Het is zo mooi om te zien hoe kinderen veel eerder kunnen vertellen en aangeven wat ze willen. Wat mij het meeste bij blijft is wat een rust baby- en kindergebaren brengt. Een kind is minder gefrustreerd omdat hij/zij zich niet kan uiten en de volwassene begrijpt het kind beter. Doordat ik zelf heb meegemaakt wat voor moois baby- en kindergebaren kunnen toevoegen aan de eerste jaren van een kind, ben ik nog enthousiaster geworden om deze methode zelf toe te passen en door te geven aan iedereen die met jonge kinderen in contact komt.

Werkervaring

Mijn werkervaring ligt vooral bij het jonge kind. Eerst was ik werkzaam als Coach 0 – 3 jarigen in een Integraal Kindcentrum en later als pedagogisch medewerker in de kinderopvang op een groep van 0 – 2 jarigen.

Hobby’s

In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen of fietsen. Op een actieve manier de omgeving ontdekken en de natuur in gaan is iets waar ik erg van kan genieten. Maar evengoed kan ik genieten van een goed boek op de bank, met de katten op schoot en een kopje thee in de buurt. Verder hou ik ook van koken, nieuwe gerechtjes proberen en toetjes maken waar chocolade in zit verwerkt.

Quote

Niet iedere dag zal goed zijn, maar er zit wel iets goeds in iedere dag.

Suzanne Nijman

Waarom gebaren?

Als moeder van 3 kinderen is het super mooi om te zien en te ervaren wat gebaren met je baby/dreumes kan doen. Eerder al ‘gesprekken’ met je kind, frustatievermindering, een ‘klein kijkje’ in het koppie van je kind en interactie met elkaar. Dit zijn redenen voor mij om gebaren te doen in mijn thuisomgeving en hoe mooi is het om dit door te geven aan andere gezinnen die dit ook kunnen doen!

Werkervaring

Ik heb een eigen praktijk als gezinspedagoog, ik geef verschillende workshops en cursussen omtrent het jonge kind. Daarnaast werk ik consultmatig voor opvoedvraagstukken (problematiek in eten, slapen, huilen/onrust) waar gezinnen tegenaan kunnen lopen.

Tevens werk ik als pedagogisch/KIJK!/VE coach in de kinderopvang.

Hobby’s

Mijn grootste hobby zijn toch wel mijn kinderen! Samen met hun heerlijk ravotten, stoeien, spelletjes spelen, hutten bouwen, heerlijk…!

Ik wandel en skeeler graag, tevens houd ik erg van decoreren en inrichten van kamers in woningen.

Quote

Kijk eens om je heen en zie wat je ontvangt…

Utrecht en omgeving

Andere locaties in overleg

gebaarenervaar@gmail.com

© 2021 Gebaar & Ervaar · Alle rechten voorbehouden.

%d bloggers liken dit: