Boekenbingo 3/60: Aaron Terhaar, tekenaar

Aaron Terhaar, tekenaar

Auteur: Andrea Beaty

Illustrator: David Roberts

Uitgever: Uitgeverij Niewezijds

Dit is een boek met een goede boodschap. Ook al heb je een beperking of heb je een probleem, jij bent het probleem niet, maar je bent uniek en je hebt je eigen krachten. 

Als het niet lukt op de manier waarop je denkt dat het moet, vindt dan een creatieve manier en zet door om je doel te bereiken. 

Ik houd van de creatieve manier van tekenen, het is geen standaard prentenboek. De tekeningen geven de diversiteit onder alle kinderen weer. Daarnaast veel witte pagina’s, waardoor de tekeningen sterk overkomen en de tekst fijn leesbaar is. Op de laatste pagina van het boek staat er extra informatie over de achtergrond en afwegingen bij het maken van dit boek. Zo ook over het lettertype Dyslexie, dat speciaal ontworpen is om het prettig leesbaar te maken voor mensen met dyslexie. 

De eerste keer lezen moest ik af en toe wennen aan de tekst op rijm en de woordkeuze. Maar na het boek nog een keer hardop te lezen klopt het beter. Voor jonge kinderen zal je enkele woorden moeten toelichten of zal je een synoniem gebruiken. 

Onze conclusie: 4 sterren, vooral door de boodschap, creativiteit en diversiteit.

Te verkrijgen bij o.a. Bol.com en Libris.nl

Liefs, Kelly en Ann

#boekenbingo #uitgeverijniewezijds #boeken #voorlezen #lezen #leesplezier #illustraties #gebaren #nmg #ngt #diversiteit #goedzoalsjebent

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: