Boekenbingo 2/60: Mevrouw Das & Meneer Ping

Mevrouw Das & Meneer Ping 

Auteurs: Rindert Kromhout 

Illustrator: Natascha Stenvert

Uitgever: Leopold

Twee verschillende tuinen, weelderig vol bloemen en kleur en daarnaast strak, wit en schoon. Twee verschillende werelden voor twee verschillende dieren. Beiden perfect voor de wensen van mevrouw Das en Meneer Ping. Maar wat voor de één goed is, hoeft voor de ander toch niet zo fijn te zijn. Of is de combinatie nog veel beter voor beiden? Soms gaat het niet om de omgeving maar om de persoon of in dit geval dier tegenover je. Want samen is zoveel leuker dan alleen genieten van je tuintje. 

Dit boek is echt een pareltje. Prachtige tekeningen, waar een duidelijk verschil tussen de twee tuintjes en dieren naar voren komt. Maar ook de subtiele overgang en samenkomst van de twee tuintjes en werelden van mevrouw Das en meneer Ping.

Qua tekst leest het heel fijn om van zowel mevrouw Das als meneer Ping te lezen hoe ze helpen, denken en doen. Hun overeenkomsten, verschillen en gedachten. 

Aangezien wij voorlezen ondersteund met gebaren, zouden wij enkele woorden uit de tekst kiezen om te gebaren, maar vooral ook de emoties uitbeelden, situaties naspelen, inleven in mevrouw Das en meneer Ping en verder gewoon de mooie tekst voorlezen. 

Onze conclusie: 5 sterren voor dit pareltje!

Te verkrijgen bij o.a. bol.com en libris.nl

Liefs, Kelly en Ann

#boekenbingo #leopold #boeken #voorlezen #lezen #leesplezier #illustraties #gebaren #nmg #ngt 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: