Boekenbingo 1/60: Boer Boris en de luchtballon

Boer Boris en de luchtballon

Auteur: Ted van Lieshout

Illustrator: Philip Hopman

Uitgever: Gottmer

Boer Boris heeft al heel wat avonturen beleefd in de afgelopen 10 jaar van zijn bestaan, maar dit is toch wel weer een heel bijzonder avontuur. Tijdens het werken op de boerderij vindt Berend een ei. Na wat geduld en goede zorgen komt er uit het ei.. een pinguïn! Die hoort niet thuis op de boerderij, dus besluiten Boer Boris en zijn vrienden om de pinguïn thuis te brengen, helemaal naar de Zuidpool. Hoe kom je daar nou eigenlijk? Met een luchtballon natuurlijk! 

De verhalen van Boer Boris zijn heel toegankelijke verhalen, maar zitten tegelijk boordevol fantasie en creativiteit. De zinnen zijn gemakkelijk te begrijpen en het is heel knap hoe deze verhalen zo rijmend zijn gemaakt. Dat vinden wij dus echt een knap staaltje schrijfwerk! Samen met de prachtige tekeningen wordt het voorlezen uit de Boer Boris verhalen telkens een echt feestje! 

Onze conclusie: 5 sterren voor deze klassieker!

Te verkrijgen bij: o.a. Bol.com of Libris.nl

Liefs, 

Ann en Kelly

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

%d bloggers liken dit: